Έκκληση εστιατόρων: «Ρεύμα για όλα τα μαγαζιά εστίασης»

Η εστίαση παραμένει κλειστή σε όλη τη χώρα εδώ και 4 μήνες

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το άνοιγμα της εστίασης (12/3)

Πάνω από τέσσερις μήνες έχουν περάσει από το κλείσιμο όλων των μαγαζιών εστίασης στη χώρα λόγω του lockdown. H πανδημία έχει γονατίσει τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους, οι οποίοι μέρα με τη μέρα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να βγάλουν τα πάγια έξοδά τους, όπως είναι και ο λογαριασμός του ρεύματος. 

Σήμερα, η  Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με την οποία ζητά την «ομαλή συνέχιση της ηλεκτροδότησης στα καταστήματα εστίασης εν μέσω πανδημίας, που παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή». 

Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης

«Οι στιγμές που ζούμε όλοι είναι πρωτόγνωρες! Οι καταγγελίες που λαμβάνει το Σωματείο μας καθημερινά από επιχειρηματίες εστίασης, για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας, είναι πολλές» δηλώνει η Ένωση, ενώ τονίζει πως: «Άν και όταν ανοίξουν τα  καταστήματά μας, οι συνθήκες εργασίας μας, τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν, αλλά και η καταναλωτική δυνατότητα των πελατών μας, θα συνεχίσουν να  επηρεάζουν αρνητικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση. Τα χρέη έχουν ήδη  αρχίσει να συσσωρεύονται και μια απλή αναστολή πληρωμών δεν φαίνεται να είναι  αρκετή για να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις να αντέξουν άλλη μία οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται για την επιβίωσή τους»

Εστίαση: Ανοίγει τον Απρίλιο αλλά βαριά «τραυματισμένη»    

Τι προτείνει η Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) προτείνει τα εξής μέτρα στήριξης από το Υπουργείο:

  • Να σταματήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

  • Ιδιαίτερους διακανονισμούς οφειλόμενων λογαριασμών μόνο για τα καταστήματα εστίασης, από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας.
  • Αφαίρεση των Δημοτικών Τελών από όλους τους λογαριασμούς και από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης με κυβερνητική εντολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top