Πελώνη: O ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις»

«Τα τεστ οικιακής χρήσης δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε τη Siemens»

Αριστοτελία Πελώνη

«Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη μέρα της εθνικής εορτής και της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, για την οποία η Ελλάδα τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο, να πετάξει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα με επίσημη ανακοίνωσή του», αναφέρει σε δήλωσή τη Αριστοτελία Πελώνη.

«Σεβόμενοι τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού δεν απαντήσαμε χθες. Αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει "ειδήσεις" πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά», δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνεχίζει: «Λέει ψέματα για τον Πρωθυπουργό και για τα τεστ οικιακής χρήσης που θα προστεθούν στην στρατηγική για τα τεστ με κρατική δαπάνη, ενώ αποκαλεί την επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε τα μαζικά τεστ και τις προδιαγραφές "πελάτες" της Siemens. Δείχνει έτσι, την "εμπιστοσύνη" με την οποία περιβάλλει την επιστήμη από την πρώτη στιγμή. Οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως τη Siemens που δεν προκύπτει αν πληροί καν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί».

«Ας μας απαντήσει όμως ο  ΣΥΡΙΖΑ, έστω για μια φορά καθαρά: Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;», τονίζει.

Η δήλωση της κ. Πελώνη καταλήγει με υστερόγραφο: «Υ.Γ. Υπάρχει διαγωνισμός με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ας κάνει λίγη υπομονή κι ας περιμένει το αποτέλεσμα».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ακόμα και στην πανδημία ως ο πιο πιστός πλασιέ της Siemens. Από τα δωράκια με τα "τηλεφωνικά κέντρα" στα "δωρεάν self test" μία πανδημία δρόμος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει: «Η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρία που έχει πάρει έγκριση για self test είναι η Siemens. Συμπτωματικά, λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατ. τεστ.

Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για:

· Τις εκκλήσεις των ειδικών και της αντιπολίτευσης για το αυτονόητο εδώ και έναν χρόνο: συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών test από τον ΕΟΠΥΥ και μαζικούς στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υπερμετάδοσης (χώρους εργασίας, ΜΜΜ, σχολεία, δομές υψηλής ευαλωτότητας ).

· Τη σημαντικά μειωμένη αξιοπιστία τους σε σχέση με τα μοριακά τεστ.

· Το γεγονός ότι "θα δηλώνονται σε πλατφόρμα προαιρετικά", άρα δεν θα συνδράμουν ουσιαστικά στην επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, την απομόνωση και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

· Το γεγονός ότι ακόμη και αν κάποιος βγει θετικός με το "δωρεάν" self test, μετά οφείλει να πληρώσει κανονικότατα μοριακό test για επιβεβαίωση, άρα μηδενικό όφελος για τον πολίτη.

· Την οδηγία του ECDC που τονίζει πως τα self test μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα μοριακά τεστ.

· Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση για το πώς θα γίνεται η διανομή τόσο μεγάλου όγκου τεστ και την πλήρη άγνοια των φαρμακοποιών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top