Σακελλαροπούλου: Πρεσβευτές του ελληνισμού οι απόδημοι Έλληνες 

Το μήνυμα για την 25η Μαρτίου της ΠτΔ στους Έλληνες στο εξωτερικό  

«Η χώρα μας ενδυναμώνει τις συμμαχίες της, προφυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της και απαντά αποφασιστικά στην τουρκική επιθετικότητα, με γνώμονα την πιστή εφαρμογή των αρχών του διεθνούς δικαίου»  αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο μήνυμά της προς τον απόδημο Ελληνισμό, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

 Επιστολή Πούτιν σε Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου

«Και αν η εθνική μας ανεξαρτησία θεωρείται σήμερα αδιαμφισβήτητη, το ίδιο αδιαμφισβήτητη παραμένει η προσήλωσή μας στην προάσπιση των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η θωράκιση της ασφάλειάς μας» αναφέρει  επίσης  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και ότι «η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό κράτος Δικαίου, στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σταθερό παράγοντα ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».     

Αυτό είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Σχετικά με την πανδημία η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι η κρίση του κορωνοϊού που δοκιμάζει, εδώ και έναν χρόνο, τον πλανήτη ολόκληρο, δεν μας επιτρέπει να προσδώσουμε στους επετειακούς εορτασμούς για την συμπλήρωση δύο αιώνων από την εθνική μας Επανάσταση, τη λαμπρότητα που της αρμόζει αλλά συμπληρώνει: «Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να νιώθουμε περήφανοι για όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και αισιόδοξοι για όσα πρέπει να δημιουργήσουμε αύριο».

Με Δ.Σολωμό το μήνυμα Σακελλαροπούλου στα απόδημα Ελληνόπουλα για το 1821

Απευθυνόμενη στους Έλληνες της διασποράς, η Πρόεδρος τα Δημοκρατίας καταλήγει: «Όλοι εσείς, Έλληνες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που ζείτε στο εξωτερικό χωρίς ούτε στιγμή να λησμονείτε την Ελλάδα, που προκόβετε σε τόπους μακρινούς και αντιμετωπίζετε τις σύγχρονες προκλήσεις, είστε άξιοι πρεσβευτές του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Και το παράδειγμά σας αποτελεί λαμπρή δικαίωση εκείνων που το 1821 αγωνίστηκαν με ηρωισμό, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top