Πολιτική κόντρα για βάφτιση Γεωργιάδη - Η απάντηση της Πολιτικής Προστασίας

Ο υπουργός έγινε νονός σε κατ' εξαίρεση βάπτιση κι άναψαν πολιτικές φωτιές

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Άδωνη Γεωργιάδη σε κατ’εξαίρεση βάφτιση- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Η ανακοίνωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι έγινε νονός σε βάφτιση άναψε πολιτικές «φωτιές». Ο υπουργός Ανάπτυξης, με σειρά αναρτήσεων, υπεραμύνθηκε της απόφασης του να γίνει νονός εν μέσω απαγόρευσης τέλεσης βαφτίσεων στην «κατακόκκινη» από την πανδημία Αττική. Όπως λέει, η οικογένεια είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα και πήρε άδεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας, την οποία και έδωσε στη δημοσιότητα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έγινε νονός εν μέσω lockdown - «Πυρά» από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είχα εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης οποιαδήποτε εμπλοκή με την έκδοση της αδείας αυτής; Όχι. Όταν πληροφορήθηκα ότι είχαν εξασφαλίσει άδεια λόγω κάποιων σοβαρών οικογενειακών λόγων που επικαλέστηκαν, παραβρέθηκα στην βάφτιση» είπε ο ίδιος στον Real FM.

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Άδωνη Γεωργιάδη σε κατ’εξαίρεση βάφτιση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν έτσι απλά μια τέτοια άδεια.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του»

Ελληνική Λύση: «Οργή και αγανάκτηση στους πολίτες προκαλούν τα συνεχή κρούσματα καταστρατήγησης των μέτρων εγκλεισμού από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη»

Εκπρόσωπος τύπου ΜέΡΑ25- Μιχάλης Κριθαρίδης: «Και επισήμως στη χώρα μας υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων, η Κυβέρνηση και οι «άλλοι».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πάντως κάλυψε τον υπουργό. «Ο κ. Γεωργιάδης έχει απαντήσει επ΄αυτού ότι δόθηκε μια άδεια κατ΄εξαίρεση επειδή υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι» είπε η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

Η βεβαίωση που ανάρτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου γεγονός που προκάλεσε νέα αντιπαράθεση.
«Δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου και δεν αναφέρεται σε ποιο έγγραφο απαντάει. Έχει μια σειρά από νομικά ζητήματα αυτό το έγγραφο» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου για την κατ' εξαίρεση βάφτιση

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε, μιλώντας στο Mega: «Εγώ αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Ο ιερέας όταν πάρει αυτό το χαρτί, θα πρέπει να ρωτήσει το γραφείο της Μητρόπολης αν πρέπει να κάνει τη βάφτιση».

Η απάντηση της Πολιτικής Προστασίας για τη βάφτιση με νονό τον Α.Γεωργιάδη

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Άννα Λίττινα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά από επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, η Γενική Γραμματεία απάντησε ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε η αναστολή των γάμων και των βαφτίσεων, στις 3 Μαρτίου, πήραν  τηλέφωνο πολλοί  πολίτες που είχαν προγραμματίσει τελετές και βρέθηκαν στον αέρα. 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την απάντηση της Πολιτικής Προστασίας για τη βάφτιση με νονό τον Άδωνη Γεωργιάδη

Ανάμεσά τους και οι γονείς του παιδιού που βαφτιζόταν, με νονό τον Άδωνη Γεωργιάδη. Οι γονείς του αγοριού εξήγησαν πως για σοβαρούς λόγους δε γινόταν να αναβληθεί η βάφτιση. Τους ζήτησαν κάποια δικαιολογητικά που πιστοποιούσαν τα λεγόμενά τους και δόθηκε η άδεια. Στη βάφτιση συμμετείχαν μόνο έξι άτομα, ενώ στην Πολιτική Προστασία δε γνώριζαν πως νονός είναι ο υπουργός.  

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει γιατί η άδεια δεν έχει Αριθμό Πρωτοκόλλου, η Πολιτική Προστασία εξήγησε ότι αυτό γίνεται επειδή στα δικαιολογητικά που στέλνουν οι πολίτες είναι και έγγραφα με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, για παράδειγμα σοβαροί λόγοι υγείας. Σε περίπτωση που δινόταν αριθμός πρωτοκόλλου δε θα εξασφαλιζόταν  η εχεμύθεια. 

Επίσης, δόθηκαν και άλλες άδειες, όπως για παράδειγμα σε ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που παντρευόταν την ακριβώς επόμενη ημέρα της απαγόρευσης. Δόθηκε άδεια γιατί οι γονείς του γαμπρού ταξίδευαν ήδη από Αμερική.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top