Lockdown: Τα μέτρα «χαλάρωσης» που εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι

Στο τραπέζι αλλαγές στις μετακινήσεις

Στο τραπέζι η αποσυμπίεση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα. Ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. (15/3)

Κρίσιμη θα είναι η επόμενη εβδομάδα, αφού τα κρούσματα δε λένε να πέσουν και η κούραση των πολιτών είναι πλέον κατανοητή από κυβέρνηση και ειδικούς. Η πίεση από το lockdown έχει κουράσει και γι’ αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα εξετάσουν μέτρα αποσυμπίεσης για τους πολίτες. 

Παγώνη Στο Star: «Να ανοίξει η εστίαση το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου»

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αυτή την εβδομάδα θα πέσει στο τραπέζι η προοπτική χαλάρωσης ορισμένων περιοριστικών μέτρων. Κι αυτό δεν το λέει μόνο η κυβέρνηση, το συζητούν ήδη και αρκετοί από τους ειδικούς.

Lockdown: «Kορύφωση της πανδημίας αυτή τη βδομάδα- Δε λειτουργούν τα μέτρα»

Έτσι, αναμένεται να επανεξεταστούν τα εξής τρία μέτρα:

-    Η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο και το όριο των 2 χιλιομέτρων.

-    Το ενδεχόμενο να επιτραπεί ξανά η μετακίνηση με αυτοκίνητο εντός της περιφερειακής ενότητας.

-    Και το τρίτο είναι  το ενδεχόμενο να μετακινηθεί πιο αργά η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο καθώς μεγαλώνει και η ημέρα.

Γώγος: Υπάρχει όριο στο lockdown - Πότε υπολογίζεται άνοιγμα δραστηριοτήτων

Lockdown: Ποια μέτρα ισχύουν μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, ισχύουν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα:

•    Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).

•    Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. 

•    Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις. 

•    Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει τις καθημερινές από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη και 19:00 έως 5:00 τα σαββατοκύριακα.

•    Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, εκτός των γνωστών εξαιρέσεων.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top