Συνάντηση Μητσοτάκη - Αλιβιζάτου για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας

Τι είπαν ο πρωθυπουργός και ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Νίκος Αλιβιζάτος

Mε τον ομότιμο καθηγητή, Νίκο Αλιβιζάτο, συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός και ο γνωστός συνταγματολόγος συζήτησαν για ζητήματα αντιμετώπισης φαινομένων αστυνομικής βίας, καθώς και για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των αστυνομικών.

Νέα Σμύρνη: Άγριες εικόνες – Επί 2,5 λεπτά χτυπούσαν τον αστυνομικό

Η συνάντηση έγινε λίγο πριν ξεσπάσουν τα βίαια χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, με την επίθεση σε αστυνομικό από ομάδα κουκουλοφόρων. Δύο μέρες νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής, είχε εκτυλιχθεί το περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος νεαρού, κατά τη διάρκεια ελέγχων για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: «Η αστυνομική βία δε δικαιολογείται»

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιτροπής για φαινόμενα αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί το 2019, δέχθηκε κριτική επειδή δεν παρενέβη για τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αναφορικά με το περιστατικό εις βάρος νεαρού πολίτη. Τη Δευτέρα, σε δήλωσή του, είχε αφήσει αιχμές προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζοντας ότι η επιτροπή αυτή -που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη- «έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει, γιατί (…) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top