ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα: 4 μήνες lockdown με υπογραφή Μητσοτάκη 

Απάντηση ΝΔ: Καλούν σε διαδηλώσεις και μετά καταγγέλλουν

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αυτή τη φορά για την εξαγγελία των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.   

Χαρδαλιάς: Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν από αύριο έως τις 16 Μαρτίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «τέσσερις μήνες lockdown με υπογραφή Μητσοτάκη» με τη ΝΔ να απαντά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρώτα  καλεί τα  μέλη του σε διαδηλώσεις και εν συνεχεία κατηγορεί την κυβέρνηση.   

Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό στην Αττική

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του: 

«Υπογραφή Μητσοτάκη στο πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο λοκντάουν 4 μηνών στην Ευρώπη»


Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης.

Μετά από τέσσερις μήνες SMS, απαγορεύσεων κυκλοφορίας και λουκέτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων:

- απαγορεύοντας τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα

- και παρατείνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα κατά μία ώρα, η εφαρμογή της οποίας έχει δημιουργήσει κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ.

Δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως «έξυπνα».

Έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η ΝΔ απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την ασφυξία στα νοσοκομεία. Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία! Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό εφαρμόζουν κι αυτές αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top