Ιστορίες τρέλας: Με διάταγμα της δικτατορίας το 1967 το κλάδεμα δέντρων!

Δέσμευση Μητσοτάκη να ξεμπερδέψει το κουβάρι των αρμοδιοτήτων   

Πίσω από τις διακοπές ρεύματος και το κλάδεμα των δένδρων αποκαλύπτεται μια ιστορία τρέλας. Πέντε δένδρα το ένα δίπλα στο άλλο μπορεί να υπάγονται στην αρμοδιότητα διαφορετικών υπηρεσιών! Κι όλα αυτά  με…  Βασιλικό Διάταγμα από την εποχή της δικτατορίας!

Υπόγεια καλώδια: Μια συζήτηση επί όλων των κυβερνήσεων επί 42 χρόνια!

Εκατοντάδες δέντρα στα βόρεια προάστεια έπεσαν γιατί δεν είχαν κλαδευτεί ποτέ, ενώ πολλά καλώδια κόπηκαν δύο και τρείς φορές.

Δείτε μια ιστορία τρέλας που περιέγραψε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star o Πέτρος Μποτσαράκος:    
Στην ίδια διασταύρωση,  για το δέντρο που είναι δίπλα στα καλώδια του ρεύματος αρμόδιος για το κλάδεμα ειναι  ο ΔΕΔΔΗΕ, για αυτό που βρίσκεται εντός σχεδίου είναι ο Δήμος,  για το δέντρο στη λεωφόρο είναι αρμόδια η Περιφέρεια, για το δέντρο εκτός σχεδίου το Δασαρχείο  και  για το δέντρο μέσα στην αυλή του σπιτιού ο πολίτης!

Η ιστορία τρέλας συνεχίζεται  54 χρόνια μετά.

Το ΦΕΚ του βασιλείου της Ελλάδας 6 Οκτωβρίου του 1967 με το άρθρο 281 για τα δίκτυα ρεύματος προβλέπει :  
όπου υπάρχουν δένδρα πλησίον αγωγών  γραμμών δέον να κλαδεύονται. 

Αλλά δεν λέει ποιος θα τα κλαδεύει. Ο ΔΕΔΔΗΕ στα έγγραφα του παραδέχεται ότι από τα συνεργεία του πρέπει να κλαδευτούν τα δέντρα με βάση το ΦΕΚ του 1967. 

Το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ για το κλάδεμα δέντρων με βάση το ΒΔ του 1967

ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ

Ο Στέφανος Μάνος που ως υπουργός υπογειοποίησε τα καλώδια στην Πλάκα ήταν, μέχρι πριν λίγο που μίλησε στο ρεπορτάζ του Star, χωρίς ρεύμα. «Κύριος υπεύθυνος είναι ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ. Θα μπορούσε να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί» δήλωσε.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως δεν παραδέχεται κάποιος λάθος. Πηγές του είπαν στο Star ότι φέτος όλα τα κλαδέματα δένδρων στα βόρεια προάστεια έγιναν κανονικά και ότι σε σχέση με το 2018-2019 ήταν αυξημένα κατά 32%.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ξεκαθαρίσει το μπάχαλο με νέο νόμο στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  «Καταλαβαίνω απόλυτα  την ενόχληση και τον θυμό των πολιτών, και εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι  για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά και εκ των υστέρων τέτοια φαινόμενα» τόνισε επίσης.  

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για #MeToo: «Σπάει επιτέλους η σιωπή»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top