Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για #MeToo: «Σπάει επιτέλους η σιωπή»

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Φωτογραφίες- στιγμιότυπα από τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών μετά τις καταγγελίες για όσα έχουν συμβεί στον χώρο του θεάτρου (και όχι μόνο), αλλά και η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, αποτέλεσαν τα βασικά αντικείμενα της συζήτησης που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠτΔ

«Θέλω να ξέρετε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν. Ξέρω ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, καταλαβαίνω απόλυτα την ενόχληση και τον θυμό των πολιτών», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας «Κι εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά, αλλά και εκ των υστέρων, τέτοια φαινόμενα. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις τελευταίες περιοχές, οι οποίες είχανε πληγεί από την κακοκαιρία, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ειδικά σε περιοχές, στο Διόνυσο και στην Εκάλη, ουσιαστικά έπρεπε να ξαναχτίσουμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή. Είναι σαφές και γνωστό και σε εσάς ότι υπάρχει μία ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων. Δέσμευση προσωπικά δικιά μου και πριν χτυπήσει η κακοκαιρία ήταν ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο, για αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί να υπάρχει και η ανάλογη λογοδοσία».

Μενδώνη: «O Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος»

«Έσπασε ένα πέπλο σιωπής με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο του #metoo»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των καταγγελιών κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου και όχι μόνο.

«Πριν από ακριβώς 65 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου του 1956, ψήφισαν για πρώτη φορά γυναίκες στη χώρα μας. Σήμερα, 65 χρόνια μετά, η χώρα έχει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και τον τελευταίο μήνα έσπασε ένα πέπλο σιωπής με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, οι οποίες έχουνε γίνει στα πλαίσια αυτού του φαινομένου το οποίο αποκαλούμε "metoo". Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, πρωτίστως κατά γυναικών αλλά και όχι μόνο, τα οποία πιστεύω ότι μας συγκλόνισαν όλους, μας ταρακούνησαν όλους, κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους. Ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου από τη μία και την κοινωνία δικαίου από την άλλη», τόνισε.

Μητσοτάκης - Σακελαροπούλου

Και συνέχισε: «Είστε, όχι απλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είστε γυναίκα, επιφανής νομικός, είστε μάνα και ξέρω ότι έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά όπως και εγώ ως πρωθυπουργός, πολιτικός, πατέρας έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά για τα θέματα που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων που αποτελεί την πιο απεχθή εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, έχουμε δυνατότητες να οπλίσουμε το νομικό μας οπλοστάσιο, αλλά είναι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σύνθετο από αυτό. Και σίγουρα είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, ένα ζήτημα το οποίο δεν προσφέρεται καθόλου για κομματική αντιπαράθεση και στο δημόσιο διάλογο, ο οποίος έχει ξεκινήσει και έχει ανοίξει, και ευτυχώς έχει ανοίξει, θα πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Όχι μόνο να γυρίσουμε στο παρελθόν και να τιμωρήσει η δικαιοσύνη εκεί που αρμόζει περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών αλλά και κοιτώντας προς το μέλλον να σιγουρευτούμε ότι έχουμε το σωστό πλαίσιο ώστε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Και σε αυτή την συζήτηση η οποία έχει ανοίξει προσβλέπω και στη δικιά σας στήριξη αλλά και στη δικιά σας παρουσία μέσα από τον πολιτικό λόγο που ως πρώτη πολίτης της χώρας αρθρώνετε».

Σακελλαροπούλου: Η βία δεν μπορεί να είναι ανεκτή 

«Δεν σας κρύβω κύριε πρόεδρε τη μεγάλη ανησυχία και θλίψη μου για όσα ακούγονται και συμβαίνουν, ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο και φανερώνουν ένα πρόβλημα οξύ το οποίο μάλλον προϋπήρχε, υπήρχε εδώ και χρόνια, και αναδεικνύεται τώρα με ένταση. Η κατάχρηση εξουσίας, η βία - λεκτική και σωματική - είτε πρόκειται για το χώρο εργασίας, είτε για την εκπαίδευση, είτε για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις δεν μπορεί να είναι ανεκτή», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top