Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού η Αυστρία 

Τι δήλωσε η Υπουργός Επικρατείας σε ΜΜΕ της χώρας      

Μητσοτάκης Κουρτς
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σ. Κουρτς 

Υπέρ ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως έχει προτείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τάσσεται, για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της Αυστρίας. 

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελπίζω ότι αυτό ήταν το τελευταίο lockdown

Η υπουργός Καγκελαρίας της Αυστρίας, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Συνταγματικές Υποθέσεις Καρολίνε Έντσταντλερ, ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις της, στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung:  «Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, στη βάση της πρότασης που έγινε από την Ελλάδα» 

Εμβόλιο: Τι είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό και πώς θα λειτουργεί

Μετά τις συνομιλίες που είχε την περασμένη Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στη Βιέννη, με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η αυστριακή υπουργός Καγκελαρίας είχε χαιρετίσει την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για την θέσπιση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού. «Είμαι πολύ χαρούμενη που η Ελλάδα υπέβαλε την πρόταση για ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, πρόταση την οποία η Αυστρία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που την υποστήριξαν, καθώς η κινητικότητα και τα ταξίδια είναι το κλειδί για να τονωθεί και πάλι η οικονομία μετά την ανάσχεση της πανδημίας», είχε τονίσει η Καρολίνε Έντσταντλερ.

Μητσοτάκης: Ταξίδια χωρίς περιορισμούς με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στη σημερινή τηλεοπτική εκπομπή, η ίδια επισήμανε ότι «ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε σύντομα να διευκολύνει τους πολίτες να ταξιδεύουν, εμβολιασμοί και τεστ θα πρέπει να πιστοποιούνται ήδη το 2021. Κανείς θα έχει ως πραγματικότητα ότι μόνον άνθρωποι με ένα αρνητικό τεστ, με έναν εμβολιασμό ή ίσως στο μέλλον με μία βεβαίωση αντισωμάτων, θα μπορούν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο ή να πάνε σε εστιατόριο» και προς τούτο θα πρέπει να ληφθούν ήδη από τώρα μέτρα και να υπάρξει φροντίδα για συντονισμό, παρατήρησε η υπουργός Καγκελαρίας. Πρόσθεσε ότι έχουν ήδη γίνει προεργασίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναγνωρίζονται τα τεστ «και αυτό είναι κάτι που θα χρειαζόμαστε περαιτέρω, να επιδεικνύουμε ένα αρνητικό 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top