Παναγιωτόπουλος: Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Τουρκίας 

Μηνύματα προς Άγκυρα στη συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας 

Νίκος Παναγιωτόπουλος Χαράλαμπος Πετρίδης

Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Τουρκίας» διαμήνυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Χαράλαμπο Πετρίδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Παρακολουθούμε στενά και με μεγάλη ανησυχία την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας και φυσικά δεν λησμονούμε τις περσινές έκνομες και αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο τουρκικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι ενέργειες αυτές απαιτούν τη μέγιστη επαγρύπνηση και συνεργασία μας, για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 

Η Ελλάδα τηρεί αταλάντευτη στάση και έχει οικοδομήσει την εθνική στρατηγική άμυνας και ασφάλειάς της στο Διεθνές Δίκαιο και το σεβασμό της αρχής της καλής γειτονίας. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα τόσο της χώρας μας, όσο και του Κυπριακού Ελληνισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top