Ηλιόπουλος: Πώς σχολίασε τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την κακοκαιρία

Τι αναφέρουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κριτική για έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, άσκησαν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο κλειστός ηλεκτρικός σήμερα, η κλειστή εθνική οδός χθες, και οι εργαζόμενοι των delivery να πηγαίνουν με το μηχανάκι μέσα στα χιόνια περιγράφουν σε μία εικόνα το «πώς κατανοεί η κυβέρνηση την αντιμετώπιση αυτής της κακοκαιρίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος στο «Κόκκινο 105,5», ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο Mega δήλωσε πως η ατομική ευθύνεται έρχεται μετά από την ευθύνη της πολιτείας να κρατήσει τους Κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις»

«Και ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι προσεκτικός, η ατομική ευθύνη έχει αξία. Αλλά η ατομική ευθύνη, έρχεται μετά την ευθύνη της Πολιτείας να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς και την ευθύνη των δήμων και των περιφερειών να δουλέψουν σωστά, για να λειτουργεί η πολιτική προστασία πραγματικά υπέρ του πολίτη».

Και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης για την κακοκαιρία είναι το «μένουμε σπίτι».

«Ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στη χιονόπτωση που όλοι περίμεναν, τελικά όπως αποκαλύφτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το μένουμε σπίτι».

Η Ελληνική λύση κάνει λόγο για «απουσία» του κράτους ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

«Το «επιτελικό κράτος» απουσίαζε επιδεικτικά ακόμα και από τους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών, ενώ γνώριζαν επί ημέρες για την κακοκαιρία. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες παραδόθηκαν στον χιονιά, ενώ μηχάνημα δεν υπήρχε ούτε για δείγμα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top