Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Kικίλια, Τσιόρδα και Χαρδαλιά στο Μαξίμου

Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown η Αττική

Καθολικό lockdown θα εισηγηθεί ο Βασίλης Κικίλιας στην κυβέρνηση, όπως είπε ο ίδιος / Πηγή βίντεο: Open

Έκτακτη σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική έχει συγκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εικόνα στην πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της χώρας είναι ανησυχητική και θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική συνεχίζει να είναι τριψήφιος, η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει φτάσει στο 71% και οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία αυξάνονται μέρα με τη μέρα. 

Καθολικό lockdown στην Αττική θα εισηγηθεί ο Κικίλιας

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί νέο καθολικό lockdown στην Αττική, πιθανότατα για δύο εβδομάδες. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού εξεταστούν και τα σημερινά κρούσματα. Δηλαδή, εάν είναι και σήμερα ανησυχητικά, το lockdown είναι αναπόφευκτο.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών: Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Αν είναι να πάμε σε lockdown, να γίνει τώρα»

Υπέρ του καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου, στην Αττική, τάχθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος είπε, η κατάσταση στην Αττική γίνεται επικίνδυνη.

«Αν είναι να μπει σε καθολικό lockdown η Αττική, να γίνει τώρα», ξεκαθάρισε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσδιορίζοντας πως αυτό αυτό θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση.

Υπέρ ενός lockdown δύο εβδομάδων τάχθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συνολικά 409 τα μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού εντοπίζονται

Όπως είπε στον Σκάι, με τα σημερινά δεδομένα, θα βελτίωνε πολύ την επιδημιολογική εικόνα μια καραντίνα για δύο εβδομάδες, σημειώνοντας πως ίσως και μία εβδομάδα lockdown να αποδεικνυόταν αποτελεσματική.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να προλάβουμε το τρίτο κύμα», είπε, στον Σκάι, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο εβδομάδων. 

Τα μισά νέα κρούσματα στην Αττική

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, τα μισά από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας (321 από συνολικά 638) εντοπίζονται στην Αττική.

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 300 οι μολύνσεις στην Αττική

Την ίδια, 409 νέα μεταλλαγμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα, εκ των οποίων τα 6 αφορούν στην αφρικανική μετάλλαξη και τα υπόλοιπα στη βρετανική, που είναι κατά 40% πιο μεταδοτική.

Έκτακτη σύσκεψη και στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτη σύσκεψη για την επιδημιολογικη καυασταση στη συμπρωτεύουσα γίνεται και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εντατικες στη Θεσσαλονίκη εχουν πληροτητα 25%.

Η κατάσταση είναι καλύτερη απ΄ότι στην Αθήνα, ωστόσο στη συμπρωτεύουσα προσπαθούν να είναι σε συντονισμό και με την κρίσιμη σύσκεψη, που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top