Συνολικά 409 τα μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού εντοπίζονται

Τα περισσότερα στην Αττική - Ακολουθεί η Κρήτη

Συνολικά 409 είναι τα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα, εκ των οποίων τα 6 αφορούν στην αφρικανική μετάλλαξη και τα υπόλοιπα στη βρετανική που είναι κατά 40% πιο μεταδοτική.

Κορωνοϊός: 638 νέα κρούσματα σήμερα και 276 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης εντοπίζονται στην Αττική, ενώ ψηλά είναι και η Κρήτη. Η Κοζάνη ακολουθεί στις πρώτες θέσεις, μπροστά από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ένα κρούσμα εντοπίστηκε και στα Γιάννενα.    

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 300 οι μολύνσεις στην Αττική

Αναλυτικά τα μεταλλαγμένα κρούσματα

  • 114 Αττική
  • 25 Κρήτη
  • 16 Κοζάνη
  • 10 Θεσσαλονίκη
  • 1 Ιωάννινα

Βλάβη στο ψυγείο του Δρομοκαϊτείου λόγω μπλακ άουτ- Χάθηκαν 66 δόσεις

Το μπλακ άουτ, το βράδυ της Κυριακής, προκάλεσε βλάβη στο ψυγείο του Δρομοκαϊτείου νοσοκομείου που είναι εμβολιαστικό κέντρο, με αποτέλεσμα να χαθούν 66 δόσεις εμβολίων. «Aκυρώθηκαν προγραμματισμένα ραντεβού ηλικιωμένων σήμερα», επιβεβαίωσε στο Star, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Οι πολίτες άλλαξαν τα ραντεβού τους και θα εμβολιαστούν κανονικά τις επόμενες ώρες.

Τι λένε οι επιστήμονες για την τρίτη δόση

Την ίδια ώρα, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάποια εμβόλια δεν μπορούν να χτυπήσουν τις μεταλλάξεις, ενώ ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση στους πολίτες για να καταπολεμήσουν το βρετανικό στέλεχος.

«Η τρίτη δόση είναι εκτός συζήτησης. Δεν είναι κουβέντα αυτή, την ώρα που ο κόσμος δεν ξέρει αν θα κάνει το εμβόλιο, εμείς να του δημιουργούμε νέα προβλήματα και αμφιβολίες. Η βρετανική μετάλλαξη δεν είναι τόσο ισχυρή όσο λέγαμε στην αρχή» υποστήριξε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Ιωάννης Κιούμης.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top