Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του πυροσβέστη που πνίγηκε στον Έβρο

Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον άτυχο πυροσβέστη την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Την απόφαση να υιοθετήσει τα τρία παιδιά του άτυχου πυροσβέστη, που πνίγηκε στον Έβρο, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που κατέκλυσαν, λόγω των έντονων καταιγίδων, τους δρόμους στην περιοχή του Απαλού, έλαβε η Βουλή. 

Ο 46χρονος πυροσβέστης ήταν οδηγός στο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο συνέδραμε στην απομάκρυνση των μαθητών και εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου του οικισμού. 

Αλεξανδρούπολη: Πατέρας τριών παιδιών ο πυροσβέστης που πνίγηκε

Άνοιξε την πόρτα να βγει, αλλά παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά.

Έβρος: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αδικοχαμένου πυροσβέστη

Το πρόγραμμα «υιοθεσίας» της Βουλής προβλέπει την οικονομική στήριξη των οικογενειών έως την ενηλικίωση των παιδιών ή έως την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους σε περίπτωση σπουδών.

Το ποσό έχει καθοριστεί στις 10.000 ευρώ ετησίως για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του άτυχου πυροσβέστη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά του.

«Ο 46χρονος πυροσβέστης, πατέρας τριών παιδιών με πολύχρονη εμπειρία στο Σώμα, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής. Παρασύρθηκε από τα νερά του ρέματος και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα μακριά», έγραψε στο twitter o κ. Μητσοτάκης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της Πυροσβεστικής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top