Εγκαινίασε 30 νέες ΜΕΘ στο ΚΑΤ ο Μητσοτάκης

«Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Η πανδημία αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν εξαιρώ κανέναν από αυτή την αυτοκριτική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το ΚΑΤ, όπου εγκαινίασε 30 νέες ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), οι οποίες αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το μετατρέψουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το ενισχύσουμε σε υποδομές, να το ενισχύσουμε σε ανθρώπους. Να προσλάβουμε παραπάνω προσωπικό, να ανταμείψουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό, να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό, έτσι ώστε η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας να αισθάνονται ασφαλείς όταν πρόκειται για την υγεία τους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Lockdown: Nέα μέτρα για τα καταστήματα στην Αττική εξετάζει η κυβέρνηση

«Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις»

«Όπως είδατε ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ επωνύμων, ανώνυμων μεταξύ πλουσίων μεταξύ φτωχών, χτυπάει όλους ανεξαίρετα και όλοι προσέτρεξαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσουν τα πιο βαριά περιστατικά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά την πίεση, ανταπεξήλθε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης στο ΚΑΤ

«Η πανδημία αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Οι υγειονομικοί να δίνουν το παράδειγμα του εμβολιασμού»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, απευθυνόμενος στους υγειονομικούς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ότι είναι σημαντικό να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού.

Κορωνοϊός: Τα λύματα στην Αττική πολύ χειρότερα από ότι στο δεύτερο κύμα

«Γνωρίζουμε πια, υπεράνω οποιασδήποτε αμφιβολίας, ότι τα εμβόλια τα οποία εγκρίνονται είναι ασφαλή πάνω απ’ όλα αλλά είναι και αποτελεσματικά. Αποτελεσματικά ως προς τη δραστική μείωση της πιθανότητας να ασθενήσει κανείς, αλλά και αποτελεσματικά ως προς τη βαρύτητα ή μάλλον την ηπιότητα της νόσου στην απευκταία περίπτωση που κάποιος ο οποίος έχει εμβολιαστεί τελικά αρρωστήσει. Και είναι πολύ σημαντικό εσείς πάνω απ’ όλα να δίνετε το σωστό παράδειγμα», σημείωσε.

Ο Μητσοτάκης στο ΚΑΤ

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, απευθυνόμενος στους υγειονομικούς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ότι είναι σημαντικό να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιαμού / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Η Πολιτεία δεν μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να δράσει κατασταλτικά ούτε και θα ήταν σωστό, αλλά θέλω να επικαλεστώ την κοινή λογική ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ταγμένοι στην υπηρεσία, να προστατεύουν το πιο πολύτιμο αγαθό το οποίο διαθέτουμε και είναι η ανθρώπινη υγεία. Τώρα που έχουμε περισσότερα δεδομένα παρακαλώ αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν, να το ξανασκεφτούν πολύ σοβαρά. Και ζητώ και από εσάς -που στην πλειοψηφία σας έχετε εμβολιαστεί- να μιλήσετε στους συναδέλφους σας και να εξηγήσετε γιατί αυτή είναι η σωστή επιλογή για να προστατεύσουν τους εαυτούς σας αλλά και τους ανθρώπους που περιθάλπουν σε καθημερινή βάση», σημείωσε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top