Γεννηματά: Δε θα γίνουμε παρακολούθημα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ   

Αιχμές για όσους  «μετέγραψαν τον εαυτό τους για μια καρέκλα εξουσίας»

Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να γίνει παρακολούθημα κανενός, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η  πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας το απόγευμα τη διαδικτυακή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. 

«Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε. Τέτοιες δύσκολες επιλογές έγιναν με αίσθημα πολιτικής και πατριωτικής ευθύνης όταν ήταν απόλυτα επιβεβλημένο για να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την οικονομική και κοινωνική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. 

Συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας ζητά η Γεννηματά 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέστησε σαφές ότι έχει κλείσει αυτή η συζήτηση όπως και η πόρτα για όσους «μετέγραψαν τον εαυτό τους για μια καρέκλα εξουσίας στη κυβέρνηση της ΝΔ και όσοι είναι πίσω τους, να ξέρουν ότι δεν μεταγράφεται το κόμμα και δεν αλλάζει ταυτότητα και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Συλλογικά έχουμε κλείσει αυτή την πόρτα και εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει.Αυτές οι αποφάσεις και δεσμεύσεις αποτελούν και αίτημα και απαίτηση της κοινωνικής βάσης της παράταξής μας και με βάση αυτές καλούμαστε να σχεδιάσουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για το επόμενο διάστημα». 

Για να μην υπάρξουν πιθανές παρερμηνείες, τόνισε ότι η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής είναι μονόδρομος. «Στην διαδρομή μας από την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής και παρά την αδιάκοπη επίθεση που δεχόμαστε, χτίσαμε την πολιτική και ιδεολογική ενότητα μας πάνω στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του πρωταγωνιστικού ρόλου ξανά.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις της πανδημίας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top