Συζήτηση στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας ζητά η Γεννηματά 

Αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών

Φώφη Γεννηματά Βουλή

Αίτημα για τη διεξαγωγή νέας  συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Φώφη Γεννηματά: Έλαβε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Στην επιστολή της, η κ. Γεννηματά  υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική «βλέποντας και κάνοντας», ότι «εξαντλείται σε επικοινωνιακές τακτικές διαχείρισης της καθυστέρησης» και ότι «δεν έχει υλοποιήσει ούτε καν τις εξαγγελίες της για την αποτελεσματική οργάνωση του εμβολιασμού». Επίσης, μιλά για τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις και υπογραμμίζει ότι «είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες να τροφοδοτείται επιπρόσθετα κλίμα πόλωσης», δηλαδή «να προωθούνται στην Βουλή νομοσχέδια που ενώ δεν ρυθμίζουν τίποτε επείγον και απαιτούν διάλογο, προκαλούν στείρες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις».

Η κ. Γεννηματά καλεί την κυβέρνηση να «αλλάξει ρότα» και «να αποδεχθεί διάλογο και συνεννόηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων». «Είναι εθνικά αναγκαίο και επιβάλλεται ένα αποδεκτό και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2022, περίοδο επανεκκίνησης, ανάκαμψης των οικονομιών» επισημαίνει. 

Βουλή: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πανδημία από την αντιπολίτευση

Όπως αναφέρει  ακόμα στην επιστολή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «η ανησυχία των πολιτών, αλλά και των ειδικών επιστημόνων για τις μεταλλάξεις του ιού και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, εντείνεται, την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει δογματικά στην πολιτική του "βλέποντας και κάνοντας". Χωρίς σχέδιο για ένα ασφαλές και σταδιακό άνοιγμα με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, η κυβέρνηση παλινωδεί και οδηγεί στην λογική του "lockdown-ακορντεόν" που θα έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία. Η κατάσταση επιβαρύνεται ιδιαίτερα από την αβεβαιότητα και καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος "Ελευθερία" για τον εμβολιασμό του πληθυσμού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top