Ξεκινούν οι επαφές για το Κυπριακό τον Μάρτιο

Με πενταμερή στη Νέα Υόρκη με την υποστήριξη του ΟΗΕ

Δένδιας - Χριστοδουλίδης

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2021 θα επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Όπως επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών), η συνάντηση θα γίνει στη Νέα Υόρκη με παρουσία εκπροσώπων των δύο μερών (Κυπριακή Δημοκρατία – Τουρκοκύπριοι) και των τριών εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία).

Η συνάντηση θα γίνει με την υποστήριξη του ΟΗΕ και «θα είναι ανεπίσημη συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις, ώστε να δοθεί σε όλα τα μέρα να γνωρίσουν τη νέα διοίκηση της τουρκοκυπριακής πλευράς και να συζητήσουν».

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (CNA), ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η τελική απόφαση για την ακριβή ημερομηνία και τόπο της συνάντησης θα ληφθεί από τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, το οποίο σημαίνβει ότι θα είναι παρόντες και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών θα δώσουν και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και ο νέος ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top