Προκλητική απάντηση της Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας σε Παναγιωτόπουλο 

Θα παραδοθούν τα υποβρύχια στην Τουρκία επειδή έχουν…  παραγγελθεί 


To ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την απάντηση της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας στον Ν. Παναγιωτόπουλο 
 

Προκλητική απάντηση έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα Υπουργός  Άμυνας, Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ στον Έλληνα ομόλογο της Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες και στην οποία συζήτησαν πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παναγιωτόπουλος: Στο τραπέζι και η αγορά F-35 αργά ή γρήγορα

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έθεσε το ζήτημα της μη παράδοσης των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία,  μετά τις προκλητικές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, εις βάρος δύο κρατών μελών της ΕΕ. Όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας υποστήριξε ότι είναι αδύνατον, καθώς αφορούν παλαιότερη παραγγελία.   Δηλαδή εννοούν να παραδώσουν κανονικά στους Τούρκους 6 υποβρύχια τύπου «Παπανικολής», με το πρώτο να είναι έτοιμο τον Απρίλιο.  

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τα 18 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνας ενημέρωσε αναλυτικά την Γερμανίδα ομόλογό του για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με θέματα ασφάλειας και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής. Όσον αφορά στο διάλογο με την Τουρκία, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι αφορά αποκλειστικώς θέμα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδος και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top