Κεραμέως: Ανοίγουν οριστικά Γυμνάσια - Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Αλλά όχι στις «κόκκινες» περιοχές  - Τι θα γίνει με ΑΕΙ, ΙΕΚ, φροντιστήρια

«Ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία των Γυμνασίων  και Λυκείων διά ζώσης από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου»  ανακοίνωσε επισήμως πριν από λίγο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ύστερα και από την έγκριση της επαναλειτουργίας τους από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.     

Κεραμέως: Εξηγεί γιατί δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου

Οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξει με τη χρήση μέτρων όπως: Μάσκες, διαφορετικές είσοδοι, χρήση αντισηπτικών, συχνοί αερισμοί των τάξεων, μέτρα για τη χρήση μουσικών οργάνων, εργαστηρίων, οργάνων γυμναστικής
 
Η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι θα διεξάγονται δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, σε εκπαιδευτικούς,  όπως έγιναν σε δημοτικό σχολείο στον Ασπρόπυργο χωρίς να βρεθεί κάποιο κρούσμα, όπως και σε άλλες περιοχές. Τεστ θα μπορούν να κάνουν δωρεάν εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους επίσης στο edu.testing.gov.gr και οι μαθητές άνω των 16 ετών.   

Στις περιοχές όμως με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα («κόκκινες περιοχές») τα  Λύκεια θα λειτουργούν εξ  αποστάσεως, όμως οι δομές ειδικής αγωγής θα  συνεχίσουν να λειτουργούν  διά ζώσης.  

Άλλες εκπαιδευτικές δομές,όπως ΙΕΚ, ΑΕΙ, σχολές ξένων γλωσσών κλπ θα παραμείνουν στην τηλεκπαίδευση. 

Φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν  κάποιο ακίνητο θα μπορούν να το κάνουν με την επίδειξη του μισθωτηρίου που λήγει, σε διάστημα τριών ημερών.   

«Όλο ανυπομονούν να επανέλθουν στην σχολική καθημερινότητα. Για την κυβέρνηση η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα» τόνισε η Υπουργός Παιδείας, η οποία αφού ευχαρίστησε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές,  για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους κατέληξε:

« Βγαίνομε όλοι πιο δυνατοί. Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς».    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top