Κεραμέως: Εξηγεί γιατί δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου

«Πρέπει να μπει τέλος στα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια»

Ως ένα νομοσχέδιο, «που πάει να αντιμετωπίσει παθογένειες δεκαετιών στη χώρα μας», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Παιδεία η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε πως πρέπει να μπει τέλος στα φαινόμενα βίας, όπως αυτά που δυστυχώς βλέπουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο, η κυρία Κεραμέως τόνισε: «Διερωτάται κανείς τι ακριβώς θέλουν. Θέλουν να βλέπουν σκηνές, όπως αυτή με τον πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου, που του κρέμασαν ταμπέλα; Δεν είναι γενικευμένη κατάσταση σε όλα τα πανεπιστήμια, αλλά υπάρχει. Και το νομοσχέδιο έρχεται για την αντιμετωπίσει. Θα βάλουμε ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια, όπως υπάρχει σε πολλά πανεπιστήμια σε δεκάδες χώρες στον κόσμο».

Κεραμέως στο Star: Ριζικές αλλαγές στα ΑΕΙ - Τι απάντησε για την αστυνομία

Αναφερόμενη στην ομάδα αστυνόμευσης στα ΑΕΙ, είπε πως θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και θα φορούν ειδική στολή.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε φαινόμενα βίας, όπως αυτά που βλέπουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάργηση του ασύλου βελτίωσε το περιβάλλον σε πολλές περιπτώσεις, όχι όμως σε όλες. «Ερχόμαστε τώρα με νέα δέσμη μέτρων να δώσουμε στα παιδιά μας το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αξίζει», σημείωσε.

«Έχουμε εξαιρετικούς καθηγητές, εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δεν έχουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αξίζει», είπε η κα Κεραμέως.

Αναφορικά με τον βαθμό εισαγωγής στα ΑΕΙ, τόνισε πως «κοροϊδεύουμε τον ίδιο τον φοιτητή εάν λέμε πως μπαίνει με βαθμό 1 ή 2 στα 20 στο πανεπιστήμιο».

«Δύσκολα θα επαναλειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου»

Η υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε την προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Lockdown: Σήμερα… «κληρώνει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου

«Για τη Γ΄ λυκείου έχουμε μία ιδιαίτερη μέριμνα, έχουμε προχωρήσει και σε περικοπή της ύλης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί το θέμα με τους ειδικούς» σημείωσε η κα Κεραμέως.

Όπως τόνισε, ωστόσο, «υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου. Το  ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως είναι διαφορετικό με αυτό της δια ζώσης, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε πάνω από ένα σχολείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζει είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων στις 25 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top