Στο παρά πέντε των διερευνητικών προκαλούν με υπερπτήσεις οι Τούρκοι

Eπίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στον Νίκο Δένδια

 Στο παρά πέντε των διερευνητικών επαφών, η ατμόσφαιρα μυρίζει "μπαρούτι"! 

Λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, ένα ζεύγος Τουρκικών F-16 πέταξε στα 20.000 πόδια από την Στρογγύλη και τους Ανθρωποφάγους, ενώ λίγο αργότερα ένα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε στα 10.00 πόδια από τα δυο νησιά. 

 Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη διαδικτυακή κοπή της πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων είπε... το αυτονόητο! 

«Η Τουρκία πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσει ότι η ελληνική μειονότητα στην Ίμβρο, την Τένεδο και την Κωνσταντινούπολη δεν συνιστά εχθρό για την υπόλοιπη τουρκική κοινωνία. Θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» ανέφερε. 

«Αφήνιασαν» οι Τούρκοι κατά Δένδια για το μήνυμα για την Ίμβρο 

Λίγες ώρες αργότερα, το Τουρκικό ΥΠΕΞ του επιτέθηκε δριμύτατα! 

« Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πριν να κάνει τόσο άσχημες δηλώσεις, πρέπει πρώτα να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να σκουπίσει πρώτα το μπροστινό μέρος του σπιτιού του. Η Ελλάδα με επιμονή, παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».

Μπλίνκεν: Η Τουρκία δε συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος- εξετάζουμε επιπλέον κυρώσεις

 Ο βήχας των Τούρκων, όμως, κόπηκε απότομα! 

 Ο υποψήφιος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο γερουσιαστής Ρομπ Μενέντεζ κατονόμασαν την Τουρκία ως την χώρα που δε συμπεριφέρεται σα σύμμαχος αλλά σαν χώρα που συνεχίζει να αποσταθεροποιεί  την περιοχή. 

Μάλιστα, ο Άντονι Μπλίνκεν πήγε ένα βήμα παρακάτω και προανήγγελε νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των Ρωσικών S-400. 

«Δεν είναι αποδεκτό ότι ένας στρατηγικός — ο λεγόμενος στρατηγικός — σύμμαχός μας ευθυγραμμίζεται με έναν από τους κυριότερους στρατηγικούς ανταγωνιστές μας, τη Ρωσία. Νομίζω ότι θα χρειαστεί να εξετάσουμε τον αντίκτυπο των υπαρχουσών κυρώσεων για να αποφασίσουμε εάν και κατά πόσον πρέπει να γίνουν περισσότερα» δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν. 


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top