Δημαδάμα: Κομματικό στέλεχος με παρενόχλησε σε ασανσέρ

Αποκάλυψε τη δική της τραυματική εμπειρία

Την αποκάλυψη ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα παρενόχλησης έκανε η Ζέφη Δημαδάμα, στον απόηχο των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου. Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ, "ένδειξη συμπάθειας", όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο, είπα», είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον Σκάι.

Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την καταγγελία

«Πριν από πολλά χρόνια έγινε. Πριν από 20 χρόνια. Ήταν μια προσπάθεια, που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε, σε πρώτη φάση. Ήταν τα πρώτα βήματά μου και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα», σημείωσε η ίδια, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι ενεργός στην πολιτική.

Η κυρία Δημαδάμα είπε πως δεν είχε μιλήσει σε κανέναν γι' αυτό, παρά μόνο στην οικογένειά της, και αυτό μάλιστα «μετά από αρκετά χρόνια».

Η ίδια είπε πως πρέπει «να ανοίξουν στόματα», εξηγώντας πως πολλές γυναίκες «έρχονται και μιλούν σε εμάς, έχουμε βοηθήσει γυναίκες που χρειάζονται νομικό σύμβουλο για να καταγγείλουν αυτά, που έχουν πει».

Γεννηματά: Είμαστε δίπλα σου

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με την Ζέφη Δημαδάμα και της εξέφρασε τη συμπαράσταση της.

«Είμαστε δίπλα στη Ζέφη στην προσπάθειά της να βοηθήσει να σπάσει η σιωπή και ζητούμε να πέσει φως και στην καταγγελία της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Κάθε γυναίκα που μοιράζεται την οδυνηρή της εμπειρία, μας αναγκάζει όλους να δούμε επιτέλους κατάματα το πρόβλημα. Κάθε γυναίκα που σπάει τη σιωπή είναι μια νίκη απέναντι στο φόβο και την καταπίεση, ένα βήμα πιο κοντά στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ισότητα. Είναι ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους, μας αφορά όλους και όλες», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top