Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα   

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια και μετακίνηση από νομό σε νομό  

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών, θα υποδείξουν στην κυβέρνηση πότε θα γίνει η άρση του lock down σε περισσότερους τομείς της οικονομίας από αυτούς που άνοιξαν σήμερα, αλλά και η  επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών την Παρασκευή,  αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις, όπως εξήγησε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Πώς θα πηγαίνουμε στα καταστήματα από τη Δευτέρα

Το σενάριο να επιστρέψουν οι μαθητές στα Γυμνάσια - Λύκεια στις 25/1  απομακρύνεται, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει χρονική  απόσταση τουλάχιστον δύο εβδομάδων για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το άνοιγμα των καταστημάτων, με την 1η Φεβρουαρίου να θεωρείται ότι είναι η πιθανότερη ημερομηνία.  

Το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδευθεί από το άνοιγμα των φροντιστηρίων, αλλά  Πανεπιστήμια και ΙΕΚ θα περιμένουν κι άλλο.  Στις 22 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί η άρση απαγόρευσης της μετακίνησης από νομό σε νομό, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και τα χιονοδρομικά κέντρα από τις 8 Φεβρουαρίου.  

Παπαθανάσης: Επιστροφή στο click away εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Τη Δευτέρα  25 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, των κέντρων τατουάζ, όπως ακόμη να επιτραπεί εκ νέου το κυνήγι και το ψάρεμα

Επόμενος στόχος είναι να ανοίξει η εστίαση, η οποία όμως φαίνεται ότι θα καθυστερήσει. Το σενάριο που εξετάζεται για τα εστιατόρια και μόνο (και όχι για τα μπαρ) είναι να  ανοίξει μετά τις 15 Μαρτίου, υπό αυστηρούς όρους (σε ανοιχτούς χώρους με σόμπες κλπ).  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top