Παπαθανάσης: Επιστροφή στο click away εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα

«Στο τέλος της πανδημίας θα γίνει ο τελικός απολογισμός για τα μέτρα ενίσχυ

Σαφή προειδοποίηση πως εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σε κάποια περιοχή και παρατηρηθεί συνωστισμός, τότε θα υπάρξει «πισωγύρισμα», όσον αφορά τα μέτρα, απηύθυνε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε, μιλώντας στον Αντ1, ότι - σε μία τέτοια περίπτωση - η περιοχή θα χαρακτηριστεί «κόκκινη» επιδημιολογικά και θα ισχύσει υποχρεωτικά για την αγορά μόνο η μέθοδος του click away.

Αναφορικά με το κυνήγι και το ψάρεμα, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως, όπως είχαν επιτραπεί σε δεύτερο χρόνο στο προηγούμενο lockdown, κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει κι αυτή τη φορά.

Δε θα ισχύει το sms των 2 ωρών για τα κομμωτήρια

Σχετικά με κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, είπε ότι οι επισκέψεις «θα γίνονται χωρίς χρονικό περιορισμό».

Lockdown: Έρχονται αποφάσεις για κυνήγι, ψάρεμα και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, αναφορικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς από την Δευτέρα, ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών αφορά τις επισκέψεις σε καταστήματα για αγορές, αναφέροντας ότι στόχος είναι η διευκόλυνση των ανθρώπων της αγοράς και των καταναλωτών και τονίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση ο συνωστισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. 

Πώς θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα η αγορά

Όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιβατών σε αυτοκίνητα και ταξί, είπε ότι δε θα υπάρξει μεταβολή.

Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει από Δευτέρα

Σύμφωνα με ισχύον πλάισιο, τόσο στα ΙΧ όσο και στα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται μόνον ο οδηγός και ακόμα ένα άτομο. Οι δύο, συνολικά, επιβαίνοντες θα πρέπει να φορούν μάσκα, εφόσον δεν πρόκειται για άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξαίρεση στο όριο ατόμων, όπως και στο μέτρο της μάσκας, υπάρχει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή, μιας και που τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι έτσι κι αλλιώς μαζί, όλη τη μέρα.

Επιπλέον, ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για τη μετακίνηση του δεύτερου επιβάτη (ιατρικοί λόγοι).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top