Αυγενάκης: Να μιλήσουν οι αθλητές – Είναι αρκετά τα περιστατικά

«Η Σοφία εκπροσωπεί το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας»

Την αποκάλυψη ότι έχει γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών, από τότε που ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στον Σκάι, κάλεσε και άλλους αθλητές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί ενέχει και ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης».

Σοφία Μπεκατώρου: Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου οι αποκαλύψεις

«Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα, αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά, και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε να διαμορφωθεί ένα υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών. Είναι υποχρέωσή μας», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο ίδιος ήταν πολύ επικριτικός απέναντι στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) για την ανακοίνωση, που εξέδωσε αρχικά: «Βγήκαν με μία κατάπτυστη ανακοίνωση, που άφηνε υπονοούμενα, κάτι που δεν αρμόζει στους ανθρώπους του αθλητισμού. Συν τοις άλλοις, εγώ θα καυτηριάσω την ακόμα πιο προκλητική ανάρτηση, την οποία την εξαφάνισε λίγες ώρες αργότερα, η γενική γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας  που κι εκείνη αντί να συμπαρασταθεί στην Ολυμπιονίκη, βρέθηκε να αναρτά φράσεις και κουβέντες που μόνο εκνευρισμό προκαλούν».

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου», υποστήριξε.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως για πρώτη φορά, με νόμο, θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top