Κεραμέως: Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση

Τι είπε για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στα θρανία

Σε δημοτικό σχολείο στη Μεταμόρφωση βρέθηκε σήμερα το πρωί η Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την επανέναρξη των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, μετά το lockdown.

Η υπουργός Παιδείας συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και παιδιά, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους και εξήρε την προσαρμοστικότητά τους σε νέα μέτρα.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια και ατομική υγεία αλλά και την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», τόνισε.

«Είμαστε πλάι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς για να διασφαλίσουμε την υγεία και την εκπαίδευση, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Τα παιδιά είχαν τη χαρά στο πρόσωπό τους, βρήκαν τον φυσικό τους χώρο» πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των μαθητών στα θρανία, η υπουργός σημείωσε πως την Παρασκευή άρχισε η τηλεκπαίδευση και συμπλήρωσε: «Πάμε βήμα-βήμα, με προσεκτικά βήματα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top