Προσεχώς γυναίκες στην Εθνοφυλακή υπό προϋποθέσεις

Εξετάζεται η δυνατότητα να υπηρετούν εθελοντικά

Η ανδροκρατούμενη εθνοφυλακή… αλλάζει! Οι γυναίκες φαίνεται πως θα «γκρεμίσουν» και αυτό το καστρο σε ένα σώμα εθελοντών που επαγρυπνά, φυλάσσοντας τα σὐνορά μας. 

Η Δέσποινα από την Ικαρία είναι η πρώτη γυναίκα εθνοφύλακας, έστω και άτυπα, αφού επισήμως, οι γυναίκες δεν υπηρετούν στο σωμα. Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί το υπουργείο Άμυνας σκοπεύει αυτό να το αλλάξει.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Κώστα Συμεωνίδη, η εθνοφύλακας Δέσποινα Κουτσουναμέντου, ανέφερε πως «θα έβλεπα θετικά τις γυναίκες στην Εθνοφυλακή, γιατί μπορούν να κάνουν πράγματα όπως και οι άνδρες. Δεν είναι δύσκολο. Αφού το κατάφερα εγώ, μπορούν πολλές άλλες γυναίκες να το καταφέρουν αυτό».

O ρόλος της εθνοφυλακής στα ακριτικά νησιά

Το θέμα της εθελοντικής συμμετοχής των γυναικών στην Εθνοφυλακή έφτασε στη Βουλή μετά από ερώτηση του κόμματος της «Ελληνικής Λύσης», στην οποία απάντησε ο υφυπουργός Άμυνας.

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το ΓΕΣ, εξετάζει τη δυνατότητα να υπηρετούν γυναίκες σε εθελοντική βάση στην Εθνοφυλακή και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις» ανέφερε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ποιος είναι ο ρόλος των Εθνοφυλάκων

Οι Εθνοφύλακες αποτελούν τμήμα του ελληνικού Στρατού, σε εθελοντική βάση, με δράση κυρίως στον Έβρο και τα ακριτικά νησιά. Όλοι έχουν ολοκληρωσει τη θητεία τους και κατά καιρούς παίρνουν μέρος και σε ασκήσεις. Σύντομα ίσως να δούμε σε αυτές και αρκετές γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top