Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους

Σε ποιους θα δοθεί το επίδομα των 400 ευρώ

Κέρματα τραπέζι

Εφάπαξ ενίσχυση σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντίατρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές θα δοθεί ενόψει των Χριστουγέννων, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ενίσχυση θα ανέρχεται σε 400 ευρώ και θα καταβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, με εισοδηματικά κριτήρια.

Η πληρωμή αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα πραγματοποιηθεί μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθούν όσοι είναι σε αναστολή

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα καλυφθούν περί τους 12.000 επιστήμονες, ενώ τώρα οι δικαιούχοι μπορεί να ξεπεράσουν τους 80.000.

Το επίδομα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο έναντι του Δημοσίου και των τραπεζών.

Νέα πληρωμή για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Σε επιπλέον 5.001 δικαιούχους καταβάλλεται σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 3.385.662 ευρώ, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 5.001 δικαιούχους, που αφορά:

- Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 2.802.462 ευρώ, σε 4.272 δικαιούχους.

- Σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 583.200 ευρώ, σε 729 δικαιούχους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top