Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1,2,3: Πιθανό να διαγραφεί ένα μέρος της

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί μέρος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1,2,3 που χορηγήθηκε σε επιχειρηματίες λόγω πτώσης του τζίρου τους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μισό εκατομμύριο αιτήσεις για 2,1 δις ευρώ επιστρεπτέας προκαταβολής!  

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι ένα κομμάτι από αυτά θα χαριστεί. «Ένα κομμάτι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1,2,3 έχει ανακοινώσει στη Βουλή η κυβέρνηση ότι θα διαγραφεί». Σημείωσε όμως ότι οι αποφάσεις αυτές θα συζητηθούν όταν τελειώσει η πανδημία. «Όταν έχεις μια μάχη εν εξελίξει, δεν μπορείς να μιλάς για την επόμενη μάχη» είπε. 

Έρχεται μεγάλο «κούρεμα» στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Υπενθυμίζεται ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι κρατική επιχορήγηση, με προνομιακούς όρους και αφορά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, ακόμη και ατομικές, οι οποίες επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για click away και μείωση ενοικίου

Αναφερόμενος στο click away, ξεκαθάρισε πως είναι δεδομένο ότι η λειτουργία αυτή δεν μπορεί να αποκαταστήσει την κανονική λειτουργία των καταστημάτων, αλλά ακόμη κι ένας ελάχιστος τζίρος είναι προτιμότερος από τον μηδενικό.

Συμπλήρωσε πως οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με click away δε θα βγουν από τη λίστα των επιχειρήσεων που πλήττονται και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες κρατικές ενισχύσεις. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, «το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει».

Ερωτηθείς σχετικά με το ότι το click away ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, υποστήριξε πως τα μεγάλα καταστήματα είναι πιο οργανωμένα, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι και τα μικρά καταστήματα έχουν κάνει αρκετές πωλήσεις στις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου.

Ποιους αφορά η μείωση στα ενοίκια Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Σε ότι αφορά στη μείωση ενοικίου σε ποσοστό 80% για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Δεκέμβριο και ερωτηθείς γιατί αυτό δεν γίνεται και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως αυτό δεν είναι δυνατό γιατί το κόστος είναι τεράστιο. Εξήγησε δε πως ενώ για τους εργαζόμενους η ζημία θα είναι ίδια με αυτή που είχαν τον Νοέμβριο, για τους καταστηματάρχες θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί θα χάσουν τον εορταστικό τζίρο που είναι πάντα αυξημένος και για τον λόγο αυτό πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top