Σύνοδος Κορυφής: Κυρώσεις - γιοκ για την Τουρκία μέχρι τον Μάρτιο

Η εξοργιστική στάση Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και άλλων «εταίρων»    

Στο γεγονός ότι η ΕΕ παρέκαμψε τις ελληνικές αντιδράσεις και παρέπεμψε για μια ακόμη φορά σε σύνοδο κορυφής το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Μητσοτάκης: Ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά

«Τον Οκτώβριο-  εν όψει της χτεσινής συνόδου -  ζητούσαμε αναστολή τελωνειακής ένωσης και εμπάργκο όπλων.Τον  Νοέμβριο βάλαμε νερό στο κρασί μας και θέλαμε απλή καταγραφή και επισημοποίηση κυρώσεων. Όχι να επιβληθούν. Να μπουν οι κυρώσεις απλώς σε ένα χαρτί» τόνισε η σχολιάστρια του Star.   

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής - Δύσκολες συζητήσεις είχαν οι «27»

Όπως επισήμανε, οι εταίροι «μας είπαν περιμένετε άλλο ένα τρίμηνο, που θα αναλάβουν την προεδρία οι Πορτογάλοι οι οποίοι είναι κολλητοί του Τούρκου προέδρου. Κι όλα αυτά γιατί  η Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε και ο Ισπανός Σάντσεθ κάνουν business με τον Ερντογάν και βάζουν το οικονομικό τους συμφέρον πάνω από την εθνική μας ασφάλεια».  
Κατέληξε η Κ. Μακρή στο σχόλιό της:  

«Πυρ» από την αντιπολίτευση σε Μητσοτάκη για τη Σύνοδο Κορυφής

«Το μήνυμα που έστειλαν στην Άγκυρα είναι ότι μπορεί να κάνει πια την πιο ακραία πρόκληση χωρίς καμία συνέπεια. Δηλαδή αύριο μπορεί να φέρει γεωτρύπανο. Το μήνυμα που έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να ξαναδεί τη στρατηγική της. Γιατί  τόσο καιρό ποντάρει σε αυτούς. Και αποδεικνύεται τεράστιο λάθος». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top