Ο Τσίπρας απάντησε για το σπίτι στο Σούνιο - «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ»

«Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στη Τήνο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τη θέση του για την πολυσυζητημένη εξοχική κατοικία στο Σούνιο ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ. Δίνω απαντήσεις, γιατί οφείλουμε όλοι διαφάνεια» δήλωσε.

Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για Τσίπρα και τη βίλα στο Σούνιο

«Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στη Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η εξοχική του κατοικία «είναι ένα όμορφο, μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή». «Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια από το 2015 έως το 2019, νοικιάζω με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι για 3.600 ευρώ το χρόνο και τώρα δίνω 6.000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το ακίνητο ήταν για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο. H γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμένα έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί (αναφερόμενος στον Γιώργο Παπαδάκη) στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε ''εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις''» τόνισε.

Η απάντηση Τσίπρα για σπίτι σε Σούνιο: Πληρώνω 500 ευρώ τον μήνα

«Μου είπε ο άνθρωπος αυτός ότι ''εγώ θα ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση, θα μπορείς τα μείνεις για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια''» εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον σπιτονοικοκύρη του και σημείωσε πως «την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη».

«Ο Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που τον αφορούν;»

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο;» ανέφερε.

«Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί. Να μάθουμε πόσα πληρώνει, αν πληρώνει, σε ποιον; Θα δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα συντήρησης των 32 και πλέον ακινήτων που κατέχει;» συνέχισε.

ΝΔ για το σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο: «Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!»

«Επειδή δε θα δώσουν τίποτα στη δημοσιότητα, φέρνουμε στη Βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού, αλλά και όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων. Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα, είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις» είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top