Στο full η διπλωματική περικύκλωση του Ερντογάν από την Αθήνα 

Αλλεπάλληλα «χαστούκια» σε Ερντογάν και πυρετός διαβουλεύσεων

Δείτε το video του δελτίου ειδήσεων του Star για τη διπλωματική περικύκλωση του Ερντογάν από την Αθήνα την ίδια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος δέχεται αλλεπάλληλα  «χαστούκια» 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διπλωματική περικύκλωση του Ερντογάν από την Αθήνα την ίδια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος δέχεται το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την μια η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να του επιβάλλει κυρώσεις για την απόκτηση των ρωσικών S - 400 κι από την άλλη, οι Βρυξέλλες δείχνουν να ξυπνούν από τον λήθαργο των ίσων αποστάσεων, στο παρά πέντε της απόφασης για «πέναλτι» στη Σύνοδο Κορυφής. Στάση Πόντιου Πιλάτου εξακολουθεί πάντως να τηρεί το Βερολίνο. 

Σάλος στην Τουρκία: Καταγγελίες ότι οι γιοι του Ερντογάν δεν πήγαν στρατό

 Η ΜΕΔΟΥΣΑ... «ΤΣΙΜΠΑΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Σουλτάνος το φυσά και δεν κρυώνει καθώς εκτός από διπλωματικά χτυπήματα δέχεται και  επιχειρησιακά. 
Από τη Δευτέρα βλέπει δυνάμεις της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αιγύπτου να συνεκπαιδεύονται. Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά στην άσκηση «Μέδουσα» συμμετέχουν Γαλλία αλλά και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Για πρώτη φορά Γαλλία και Αραβικά Εμιράτα στην άσκηση «Μέδουσα»

Η Άγκυρα αντιδρά κατά τον συνήθη τρόπο, εκδίδοντας navtex!

Αυτή τη φορά για άσκηση με πραγματικά πυρά, σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και μάλιστα ανήμερα της Συνόδου Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου. Την ημέρα, δηλαδή, που οι 27 θα κρίνουν τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας,στις οποίες αναφέρθηκε την Παρασκευή επικριτικά ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σ. Μισέλ απαντώντας σε ερώτηση του Star και του Θάνου Αθανασίου.  

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΝΔΙΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

Αυστηρό μήνυμα και από τον  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Web Summit της Λισαβόνας) ότι τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Μητσοτάκης: Θέμα της Ευρώπης τα προβλήματα της Ελλάδας με την Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα και από τον Νίκο Δένδια, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.  

Δένδιας από Κύπρο: Μη πειστικές οι κινήσεις της Τουρκίας για αποκλιμάκωση

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ, ενώ την ίδια ημέρα κιόλας θα αναχωρήσει το απόγευμα για την Ιορδανία, όπου θα συμμετάσχει στην τριμερή με τη χώρα της Μέσης Ανατολής και την Κύπρο, συνεχίζοντας τον διπλωματικό μαραθώνιο.

Την ίδια στογμή οι  Αμερικάνοι ετοιμάζουν ήδη κυρώσεις - ως τιμωρία για την αγορά των Ρωσικών S-400. Μια αγορά που έβαλε «φωτιά» στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Άγκυρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top