Η συγγνώμη Χρυσοχοΐδη για τις συλλήψεις γυναικών στο Σύνταγμα

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την παγκόσμια μέρα κατά της βίας γυναικών

Όλα όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Μάρα Ζαχαρέα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τη συγγνώμη του για τις συλλήψεις εννέα γυναικών, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, στο Σύνταγμα, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

Όλα όσα είπε ο Μ.Χρυσοχοΐδης στη Μ. Ζαχαρέα 

Το απόγευμα της Τετάρτης, προσήχθησαν γυναίκες - μέλη των φεμινιστικών συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων στην πλατεία Συντάγματος, ενώ πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Εν τέλει αφέθηκαν ελεύθερες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των περιορισμών μετακίνησης που ισχύουν στην καραντίνα. 

ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσοχοΐδη: Μετά την κατακραυγή πήρε πίσω το πρόστιμο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις ούτε στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο. Εκεί πάνε μικρά παιδιά. Αν πάνε τόσες χιλιάδες μικρά παιδιά και νεαροί, καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν την επόμενη μέρα αυτά τα παιδιά πάνε στο σπίτι τους. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα, είναι εφιάλτης» ανέφερε.

Σχετικά με τα επεισόδια για την επέτειο του Πολυτεχνείου ανέφερε ότι «το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπισης εντός των ορίων, προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση. Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν».

«Έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη, διότι διαφορετικά θα κοροϊδεύαμε και εμείς τον κόσμο αν έλεγε η κυβέρνηση δεν πειράζει παρελάστε, διαδώστε τον κορωνοϊό στο κέντρο της πόλης, όπως είχε γίνει με την υπόθεση έξω από το Εφετείο», συνέχισε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς εάν ήταν λάθος η συγκεκριμένη συγκέντρωση με αφορμή την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε: 

«Η άποψη μου είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα, αλλά αυτό έγινε σε μια περίοδο που δεν είχε τόσο μεγάλη κρίση ο ιός και δεύτερον ήταν μια αυθόρμητη λαϊκή προσέλευση του κόσμου που αφορούσε σε ένα θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας . Άφησε όμως κι αυτό πίσω του το αποτύπωμά του όσον αφορά τον κορωνοϊό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top