ΝΔ: 4 αλήθειες για το ΕΣΥ που παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πολεμάει την αλήθεια αντί για την πανδημία»

Τι είπε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη μείωση των εισφορών

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για παραποίηση των στοιχείων που αφορούν στο ΕΣΥ, αφήνει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της. Το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος παραθέτει με αριθμούς στοιχεία σχετικά με τις ΜΕΘ και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Τσίπρας: Έχετε χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, στην κορύφωση της υγειονομικής μάχης, να πολεμάει την αλήθεια αντί για την πανδημία, τόσο θα υπενθυμίζουμε τα πραγματικά στοιχεία: 

  • Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ κατά 123% (από 557 σε 1242). 
  • Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά 25% (από τα 3,8 δις πριν την πανδημία στα 4,8 δις σήμερα).
  • Αυξήθηκε το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 14%, μέσα με μερικούς μήνες (από 88.690 σε 100.984).
  • Θα μονιμοποιηθούν, ύστερα από κρίση, περισσότεροι από 4000 γιατροί και νοσηλευτές.

Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης είναι ότι ενώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε 30-35 αναμονές για κλίνες ΜΕΘ, σήμερα, εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει καμία αναμονή. 

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με υπευθυνότητα και παρά τις αντιξοότητες αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, ενδυναμώνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει τα πραγματικά δεδομένα και αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της πανδημίας. Για άλλη μια φορά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top