Η Ελλάδα εξοπλίζεται με μαχητικά αεροσκάφη F-35

Με επίσημη επιστολή ζητάμε την αγορά τους το συντομότερο

Απόλυτα κυρίαρχη θα είναι σύντομα η πατρίδα μας, στον αέρα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Μετά τα γαλλικά μαχητικά «ΡΑΦΑΛ», είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε και τα «αόρατα» αμερικανικά αεροσκάφη F-35.

Απόλυτη αεροπορική υπεροχή αποκτά η Ελλάδα με τα F-35

Η χώρα μας εκφράζει επισήμως με επιστολή της προς τις αμερικανικές αρχές την επιθυμία της να αγοράσει το συντομότερο τα υπερσύγχρονα «αόρατα» μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35.

Η επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας έχει ημερομηνία 6 Νοεμβρίου. Ζητάμε να αγοράσουμε 18 με 24 τέτοια αεροσκάφη, καινούργια αλλά και ελαφρώς μεταχειρισμένα, μια μεγάλη Μοίρα, με την προϋπόθεση τα πρώτα μεταχειρισμένα να έρθουν στη χώρα μας τον επόμενο χρόνο.

Το συνολικό κόστος της νέας «αγοράς του αιώνα» εκτιμάται γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star από τις ΗΠΑ, το κλίμα στην Ουάσιγκτον είναι πολύ θετικό και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, η USAF, έχει αυτή τη στιγμή να μας δώσει 6-8 ελαφρώς μεταχειρισμένα F-35, σχεδόν καινούργια, τα οποία μπορούν να έρθουν το δεύτερο εξάμηνο του 2021 στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδ'ησεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top