Απόλυτη αεροπορική υπεροχή αποκτά η Ελλάδα με τα F-35

Προχωρά το σχέδιο αγοράς μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

“Φρένο” στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας βάζει η Αθήνα με την ενίσχυση του αεροπορικού της Στόλου, που θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια με την απόκτηση των “αόρατων” μαχητικών F-35.  

Σε συνδυασμό μεταξύ τους, τα αναβαθμισμένα F-16 Viper, με το τεράστιων δυνατοτήτων ραντάρ, τα φονικά όπλα των Μιράζ 2000-5 που θα είναι και πάλι πλήρως ετοιμοπόλεμα και τελικά τα “αόρατα” F-35, θα αλλάξουν τα δεδομένα στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια.

«Όταν θα έχουμε τελειώσει και θα έχουμε εκσυγχρονίσει τον κύριο όγκο της Αεροπορίας μας, πραγματικά θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για όρους ανάκτησης υπεροχής στο Αιγαίο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Σκάι, σχετικά με το ζήτημα της αγοράς των πολεμικών αεροσκαφών που έθεσε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.  

Στις ΗΠΑ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι στόχοι του ταξιδιού του  

Σήμερα 13 χώρες μετέχουν στο πρόγραμμα του F-35, μαζί με την Τουρκία, που είναι όμως με το ένα πόδι εκτός. Αυτή τη στιγμή πάνω από 975 αεροπόροι πιλοτάρουν περισσότερα από 470 F-35, τα οποία επιχειρούν από 21 βάσεις παγκοσμίως. Μέχρι το 2022 θα υπάρχουν πάνω από 860 F-35 που θα απογειώνονται από 30 βάσεις σε όλο τον κόσμο. 

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Οι Αμερικανοί πάντως ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή μας, με επιθετικά ελικόπτερα Μπλάκ Χοκ και μεταφορικά Σινούκ, τα οποία έφτασαν μέσω Ρόδου στην Κύπρο.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top