Τσίπρας: Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία - Η πρόσβαση στο βιβλίο αποτελεί οάση

Τηλεδιάσκεψη με ανθρώπους του βιβλίου είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την αξία του βιβλίου «ανεκτίμητη».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δε συναισθάνεστε πού βρισκόμαστε με τον Covid-19  

O κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τις μέρες της καραντίνας, τις μέρες της πανδημίας, τις μέρες της αποξένωσης, η πρόσβαση στο βιβλίο αποτελεί μία όαση για την ψυχική ανάταση των ανθρώπων». Αναφερόμενος στις εικόνες λίγο πριν την έναρξη του lockdown,όπου άνθρωποι έκαναν ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία, είπε ότι αποτελεί «ένα μήνυμα ελπίδας».

Τσίπρας: Είστε προκλητικός και διχαστικός κύριε Μητσοτάκη

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως από το πρώτο κύμα της πανδημίας, επιπλέον των ευρύτερων μέτρων του «Μένουμε Όρθιοι», για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τα οποία καλύπτουν και το χώρο του πολιτισμού. «Καταθέσαμε μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ιδιαίτερα του βιβλίου και των ανθρώπων του βιβλίου», είπε. 

Επίσης, μίλησε για «μια δέσμη προτάσεων η οποία είναι πολύ επίκαιρη και τώρα, αν και δεν αξιοποιήθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημία και υπογράμμισε «τη μεγάλη αγωνία που υπάρχει, η οποία δεν είναι αγωνία απλά μείωσης εσόδων, αλλά είναι και μια αγωνία υπαρξιακή, δηλαδή αν θα μπορέσουνε αυτές οι επιχειρήσεις να κρατηθούνε όρθιες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top