Τσίπρας: Είστε προκλητικός και διχαστικός κύριε Μητσοτάκη

«Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες, μόνο ένας δεν έχει: ο Μητσοτάκης»

«Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ατομική και πολιτική ευθύνη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θα περίμενα να μην ακούσω μια διχαστική και προκλητική ομιλία. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν και ασυνάρτητος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού ως «μείγμα απολογίας και διχασμού».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί «το ανθρώπινο και το αυτονόητο, που σε μία έκρηξη ειλικρινείας, έκανε ο κ. Γεωργιάδης. Είπε το απλούστατο: “πέσαμε έξω”».

«Καμπανάκι» από Μητσοτάκη: Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες δέκα ημέρες

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορωνοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», τόνισε.

«Για τους ανθρώπους που παστώνατε σα σαρδέλες στα ΜΜΜ υπάρχει ευθύνη;»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην κρίση της Υγείας.

Με μάσκα και θερμομέτρηση ο Τσίπρας σε νοσοκομείο στα Ιωάννινα

«Λέτε ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος. Ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει αμφιβολία υπάρχει και εκεί ευθύνη. Αλλά για τα μέσα μεταφοράς, που παστώνονται οι άνθρωποι σα σαρδέλες, δεν φταίει κανείς; Ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία, που εμείς είχαμε αφήσει», επεσήμανε.

«Δεν έχετε εικόνα για το πως ζουν οι πολίτες»

«Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων δεν έχει στο νου της να κάνει πάρτι. Είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική», είπε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εγκληματικό εφησυχασμό της κυβέρνησης μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας

«Μόνο τα κρεβάτια συνιστούν ενίσχυση του ΕΣΥ;»

«Προφανώς και αυξήσατε τις κλίνες στο ΕΣΥ», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην κατάσταση στο ΕΣΥ.

«Η πραγματική αύξηση των κλινών μετά την πανδημία ήταν περίπου στα 200 κρεβάτια. Είναι ζήτημα κρεβατιών και μόνο η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας; Στο “Σωτηρία” από τις 50 κλίνες, που έκανε δωρέα η Βουλή, λειτουργούν μόνο οι 9. Γιατί; Το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Είναι η ελλιπής στελέχωση του ΕΣΥ. Αρνείστε να προχωρήσετε σε σχεδιασμό μόνιμων προσλήψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» , σημείωσε.

Ποια πρότεινε για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει ζητήσει την παραίτηση του Βασίλη Κικίλια, πρότεινε για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής την Αθηνά Λινού.

«Υπάρχουν άνθρωποι, που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, του υπουργού Υγείας, όχι στελέχη μας. Εγώ θα σας πρότεινα την κ. Αθηνά Λινού. Έλεγε "παντού προσοχή", "παντού μάσκες". Θέλετε κάποιον άλλον; Ελάτε να βρούμε κάποιον άλλον. Υπάρχουν δεκάδες αξιόλογοι επιστήμονες στη χώρα μας Σταματήστε όμως αυτή την ανοησία να κρύβεστε δήθεν ότι εσείς είσαστε με την επιστήμη και εμείς εδώ είμαστε που υποτιμάμε την επιστήμη».

Σημειώνεται πως η κυρία Λινού είναι καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top