Πώς θα λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες κατά το lockdown

Τι προβλέπεται για εργαζόμενους και γονείς που είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Σε διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Τι θα ισχύει στο δημόσιο

- Κάθε δημόσια Υπηρεσία θα λειτουργεί με το απαραίτητο προσωπικό. Ευνοούμε στο μέγιστο βαθμό την τηλεργασία, όπου είναι εφικτό.

- Όσοι εργάζονται θα πρέπει υποχρεωτικά να κάθονται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στην εργασία. 

- Οι τρεις υποχρεωτικές βάρδιες (7:00-15:00, 8:00-16:00 και 9:00-17:00) εξακολουθούν να υφίστανται. Όμως στο εξής θα μπορούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν και σε άλλες βάρδιες, ώστε να επιτυγχάνεται κι αποσυμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

- Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παιδιά γυμνασίου, θα μπορούν εναλλακτικά: 
Α. Να έχουν μειωμένο ωράριο εργασίας
Β. Να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως
Γ. Να έχουν διαφορετικό ωράριο που να τους εξυπηρετεί
Δ. Να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού.

- Οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, θα πάρουν ειδική άδεια. Εξάλλου δημόσιοι υπάλληλοι που είναι γονείς ευάλωτων παιδιών, θα τύχουν διευκολύνσεων.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, η προσέλευση στις δημόσιες Υπηρεσίες θα γίνεται μόνο για επείγουσες υποθέσεις, υποχρεώσεις και ανάγκες και μόνο με ραντεβού. Όλες οι άλλες συναλλαγές θα γίνονται ψηφιακά ή -αν είναι δυνατόν- τηλεφωνικά.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς διακρίσεις. Τόσο των πολιτών, όσο και των εργαζομένων. Η εξυπηρέτηση της κοινωνίας κι η ενίσχυση της οικονομίας» είπε ο υπουργός Εσωτερικών κι έκλεισε λέγοντας: «Να αποδείξουμε και πάλι ότι το Δημόσιο είναι ισχυρός πυλώνας κοινωνικής συνοχής και στήριξης της κοινωνίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top