Διάγγελμα Μητσοτάκη: Να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση

Η στήριξη στον Σωτήρη Τσιόδρα και οι αιχμές για την αντιπολίτευση

Εκτός από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, ειδική αναφορά έκανε κατά το διάγγελμά του στους επιστήμονες που πρέπει «να αφήσουμε έξω από κάθε αντιπαράθεση», όπως είπε. Υπερασπίστηκε τον Σωτήρη Τσιόδρα και άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση και όσους κατηγορούν τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων για πολιτικές σκοπιμότητες.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Τσιόδρα για όσα είπε στην ενημέρωση για τα λεωφορεία

«Σας παρακαλώ να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Κλείνουν εστιατόρια, καφετέριες, σινεμά και γυμναστήρια από Τρίτη

«Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους “ψεκασμένους” αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια».

«Το μήνυμα που δεν ήθελα να κάνω»: Όλο το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός  συνέχισε λέγοντας πως η θεμιτή πολιτική κριτική ας περιοριστεί στους πολιτικούς και πως στόχος είναι να μείνουμε υγιείς μέχρι το εμβόλιο. «Η στιγμή εκείνη πρέπει να μας βρει όρθιους και ενωμένους» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top