Καλλιστώ: Ρήτρα μαμούθ 40 εκατ. ευρώ για το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρίας

Μεγάλη επιτυχία για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρίας του φορτηγού πλοίου, που έκοψε στα δύο το ελληνικό πολεμικό Καλλιστώ.

Σύγκρουση πλοίων: Ελεύθερος ο καπετάνιος που προσέκρουσε στο «Καλλιστώ»

Το πλοίο που έχει πορτογαλική σημαία, θα μείνει αγκυροβολημένο στον Πειραιά εως τις 9 Νοεμβρίου με ρήτρα δέσμευσης - μαμούθ, που φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Αποκάλυψη Star: Η επικοινωνία των δύο πλοιάρχων λίγο πριν την πρόσκρουση

H σύγκρουση του φορτηγού πλοίου με το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» έγινε λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου. Ήταν τόσο σφοδρή που η πρύμνη του ναρκοθηρευτικού πλοίου κόπηκε και πήρε πολύ γρήγορα μεγάλη κλίση με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος βύθισης λόγω ελεγχόμενης εισροής υδάτων. Πάνω στο πλοίο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, τα οποία αμέσως μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι. Δύο άνθρωποι, ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Με την άμεση επέμβαση του Λιμενικού, σκαφών και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ρυμουλκών, το «Καλλιστώ» ρυμουλκήθηκε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να γίνει επιθεώρηση των ζημιών που έχει υποστεί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top