Χαρδαλιάς: Πώς μετακινούνται οι εργαζόμενοι τις ώρες απαγόρευσης

Ποια είναι η διαδικασία – Τι ισχύει για μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Μόνο με βεβαίωση από τον εργοδότη θα κυκλοφορούν από το Σάββατο οι εργαζόμενοι, που πρέπει να κινηθούν τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις περιοχές κατηγορίας επικινδυνότητας 3 και 4, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων συγκεκριμένα προβλέπεται   

•    Οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ μετακινούνται με επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη.   
•    Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εργασίας τις συγκεκριμένες ώρες. Το έντυπο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εκτυπώνεται  πριν τη μετακίνηση.  
•    Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συμπληρώνουν οι ίδιο το έντυπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 
•    Οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται τις συγκεκριμένες ώρες θα πρέπει να έχουν χορήγηση βεβαίωσης μετακίνησης από τη σχετική ιστοσελίδα του Δημοσίου (hr.apografi.gov.gr).  

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΕ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ 

Από τη γενική χρήση μάσκας στις περιοχές κατηγορίας 3 και 4 εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε σωματική άσκηση, κατά τη διάρκεια όμως και μόνο της άθλησης. 

Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο οι οδηγοί και οι επιβάτες κατά τη μετακίνηση συγγενών πρώτου βαθμού στο ίδιο όχημα.  

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ 

Στα καταστήματα διασκέδασης και στα μπαρ θα υπάρχουν αποκλειστικά καθήμενοι θαμώνες και απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική, ενώ η πληρότητα θα βρίσκεται αυστηρά στο 30% της άδειας λειτουργίας τους.        

Στα καταστήματα  εστίασης στα οποία επιτρέπεται  ζωντανή μουσική, δε θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση,  ενώ στην ορχήστρα θα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι τρία άτομα. Η πληρότητα θα βρίσκεται αυστηρά στο 50% του πιθανού αριθμού θαμώνων,   

Το ίδιο μέτρα (ορχήστρα μέχρι τρία άτομα) θα ισχύουν στις ταβέρνες με ζωντανή μουσική. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  

Οι δοξολογίες της 28ης Οκτωβρίου και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά μέτρα προστασίας 

Ισχυρή σύσταση αποφυγής μετακίνησης σε όσους μετακινούνται για λόγους διασκέδασης στους νομούς που κατοικούν και  σε όμορους νομούς. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top