Τσίπρας από Κοζάνη: Απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση

Τα έξι μέτρα που πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

O Αλέξης Τσίπρας

«Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείρισης της πανδημίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, από την Κοζάνη, μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο της πόλης, με τους δημάρχους της περιοχής.

Δυστυχώς το δεύτερο κύμα, που είναι και σφοδρότερο, από ό,τι φαίνεται, από το πρώτο, βρίσκει το ΕΣΥ απροετοίμαστο, για δεύτερη φορά, κι εδώ δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία, διότι δεν υπήρξε αιφνιδιασμός», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε δέσμη έξι άμεσων μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που έχει τεθεί σε κατηγορία επικινδυνότητας 4, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα.

«Βρίσκομαι σε μια περιοχή που και στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρξε συρροή κρουσμάτων και, βεβαίως, βρισκόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Η Κοζάνη είναι η πρώτη περιοχή της χώρας η οποία μπήκε στο 4ο επίπεδο επικινδυνότητας. Έχουμε για δεύτερη φορά lockdown, και αυτό δεν μπορεί να είναι παρά στοιχείο που αποδεικνύει ότι υπήρξε αποτυχία στη διαχείριση και ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίση η οποία μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Και δεν μπορεί να φταίνε οι πολίτες γι' αυτό».

Κορωνοϊός: Τα 667 κρούσματα φέρνουν μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα κ. Τσίπρας πρότεινε:

– Εισόδημα έκτακτης σε κάθε οικογένεια, με το α’ μέλος της να παίρνει 400 ευρώ, το β’ μέλος 200 και κάθε παιδί 100 ευρώ.

– Επιδότηση εργασίας με 100% στα ασφάλιστρα των εργαζομένων και 40% στο εργασιακό κόστος.

– Μη επιστροφή από τις επιχειρήσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής

– Μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης

– Επιδότηση ενοικίου στο 40% και

– Κατάργηση του φόρου πετρελαίου κίνησης στους αγρότες.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, γιατί - όπως είπε - ακόμη δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα ασθενείς με κορωνοϊό να μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία, ενώ στάθηκε και στην αδυναμία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που ως Νοσοκομείο αναφοράς έχει λίγες κλίνες για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top