Φίλης: Ωμή βία και αυταρχισμός της κυβέρνησης με συλλήψεις μαθητών 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο πρώην Υπουργός Παιδείας      

Νίκος Φίλης

Για «ωμή βία» και «αυταρχισμό» κατηγορεί την κυβέρνηση σχετικά με συλλήψεις των μαθητών ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης σε δήλωσή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Πόσο υπερήφανη είναι η Δημοκρατία, όταν οι Αρχές φορτώνουν κακουργήματα σε 14χρονα παιδιά; Όταν τα φυλακίζουν και τα απομονώνουν για τέσσερις μέρες από τις οικογένειές τους; Όταν η νεολαία αντιμετωπίζεται ως εχθρός; Ντροπή!», σημειώνει ο Ν. Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι «τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών είναι τα αιτήματα όλου του ελληνικού λαού για υγειονομικές συνθήκες ασφάλειας, για μια Παιδεία ποιότητας και ισότητας».

ΟΛΜΕ: Στήριξε την πορεία των μαθητών που ζήτησαν μέτρα κατά του κορωνοϊού

«Η κυβέρνηση αντί για διάλογο καταφεύγει στην ωμή βία και τον αυταρχισμό. Με ΜΑΤ και βία, όμως, δεν γίνεται παιδεία», τονίζει και καταλήγει:«Οι μαθητές είναι αθώοι και γι` αυτό δεν θα μείνουν ανυπεράσπιστοι.Να σταματήσει αμέσως η κλιμάκωση της έντασης και της καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση. Τώρα, πριν είναι αργά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ  και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου  υποστηρίζουν  ότι 14χρονος μαθητής, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, κρατείται στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής επί τέσσερις ημέρες.

Συνάντηση - έκπληξη της Κεραμέως με μαθητές στο Υπουργείο Παιδείας 

Ο μαθητής αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ διοργανώθηκε  συγκέντρωση συμπαράστασης στον ίδιο στις το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top