Ποιες χώρες στόχευε το αίτημα Μητσοτάκη στη σύνοδο ΕΕ για εμπάργκο

 Για αποτυχία της κυβέρνησης στη σύνοδο κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Την Ισπανία και κυρίως τη Γερμανία στόχευε το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για εμπάργκο όπλων. 

Μητσοτάκης: Ζήτησα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από την Ευρώπη

Η Γερμανία  προχωράει απτόητη  στη συμπαραγωγή με την Τουρκία έξι υποβρυχίων της σειράς 214, ίδια με το δικό μας υπερόπλο τον «Παπανικολή».  

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η Ελλάδα χάρη στα γερμανικά υποβρύχια που ήδη διαθέτει έχει απόλυτη υπεροχή στο Αιγαίο γιατί είναι αθόρυβα και αόρατα. 34 ημέρες έψαχναν οι Τούρκοι τον Παπανικολή και δεν τον έβρισκαν.  

Μισέλ: Θα παρακολουθούμε την κατάσταση με την Τουρκία μέρα - μέρα  

Αυτός εκτιμάται ότι είναι και ένας από τους λόγους που σε επτά συνόδους κορυφής (τρεις το 2019 και τέσσερις το 2020)  η Μέρκελ αρνείται να προχωρήσει σε κυρώσεις και σε εμπάργκο όπλων.  «Και σήμερα οι Ευρωπαίοι εξέφρασαν την… αγάπη τους αλλά δεν έκαναν τίποτα άλλο» τόνισε  η Κ. Μακρή.  

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ» 

Η διαπίστωση αυτή έφερε και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.  

Για «αποτυχία Μητσοτάκη να θέσει την Ευρώπη  προ των ευθυνών της» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας  ενώ και τα μικρότερα κόμματα ζήτησαν από την κυβέρνηση πιο δυναμικές κινήσεις.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top