Μισέλ: Θα παρακολουθούμε την κατάσταση με την Τουρκία μέρα - μέρα  

Θα επανεξεταστεί το ζήτημα  των τουρκικών προκλήσεων τον Δεκέμβριο 

Τι μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου  

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις μέρα με τη μέρα και θα εξετάσει εκ νέου το θέμα της Τουρκίας το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής 

Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει γιατί το Συμβούλιο επέλεξε τη συγκεκριμένη προσέγγιση στο θέμα της Τουρκίας, ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε τα εξής: 

Μητσοτάκης: Ζήτησα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από την Ευρώπη

«Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος. Σχεδιάζουμε μια Σύνοδο το Δεκέμβριο και σχεδιάσαμε πράγματι να συζητήσουμε και να εξετάσουμε ξανά το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Τουρκίας. Για αυτό πρότεινα να ήθελα να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση. Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να εξετάσουμε ξανά την κατάσταση, να ενημερωθούμε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου για τις εξελίξεις, είχαμε μια σύντομη συζήτηση για την κατάσταση. Αλλά φυσικά, μέρα  με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά, με όλους τους διαφορετικούς παράγοντες στην περιοχή και φυσικά με  τα κράτη μέλη που  περισσότερο εμπλέκονται στην περιοχή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top