Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βράβευσε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis

«Πώς τους βρήκαν» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis  βράβευσε η ευρωομάδα της Αριστεράς σε διαδικτυακή τελετή που έγινε στις Βρυξέλλες.

Με κουκούλες, χωρίς να αποκαλύπτουν τα πρόσωπα τους και με παραποιημένες φωνές, εμφανίστηκαν μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο που παρουσιάστηκε στο ευρωκοινοβούλιο ο Μάξιμος Σαράφης και η Αικατερίνη Κελέση.

«Όλοι οι άνθρωποι που είπαμε την αλήθεια και προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια στην υπόθεση, υπέστησαν σοβαρά αντίποινα
Εκφοβίστηκαν, απειλήθηκαν, συκοφαντήθηκαν» δήλωσε ο Μάξιμος Σαράφης.

ΝΔ για Νovartis: Tέλος σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό

Ερωτήματα από την «εμφάνιση» των προστατευόμενων μαρτύρων

Με τα ερωτήματα «πως εντοπίστηκαν, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η βιντεοσκόπηση τους, να παραμένουν αναπάντητα οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Νovartis  βραβεύτηκαν με το ετήσιο βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση» από την Ευρωομάδα της Αριστεράς και τους παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,Στέλιος Κούλογλου.

«Οι οικογένειες μας επίσης έγιναν στόχοι αυτών των επιθέσεων και πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην καθημερινότητά τους» τόνισε η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση.

Την εμφάνιση των μαρτύρων σχολίασε σκωπτικά με ανάρτηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναρωτήθηκε:

«Πώς βρήκαν οι ομάδες  της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την επαφή με τους μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση" και τους έβαλαν και να μιλήσουν, αφού κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι πλην της κας Τουλουπάκη...

Προανακριτική για Νovartis: Πώς θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως διατηρούν την ανωνυμία  τους, ωστόσο η απρόσμενη εμφάνισή τους έπιασε εξ’ απηνης και τα ίδια του τα στελέχη.

«Δε γνωρίζω πως ήρθε σε επαφή η ευρωομαδα. Δεν ξέρω είδα το βίντεο στο διαδίκτυο» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.  

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top