Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε καταδικασθέντες  

Μετά τον σάλο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί κυβέρνησης Τσίπρα

Δείτε στο video τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ρίχνουν τη Χρυσή Αυγή στα μαλακά  

Τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί κυβέρνησης Τσίπρα, με τις οποίες δεν επέρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.   

Παραίτηση Κοντονή από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για Τσίπρα

Με την τροπολογία προτείνεται να αποστερούνται αυτοδίκαια και διαρκώς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή στερητική της ελευθερίας για τα εγκλήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα («εγκληματική οργάνωση») και κατά το χρόνο της τέλεσής τους είχαν την ιδιότητα του μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί και συμμέτοχοι μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που τέλεσε τις παραπάνω πράξεις.

Σκληρή αντιπαράθεση για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση, η παρούσα τροπολογία συνιστά έννομη συνέπεια καταδικαστικής απόφασης, που επέρχεται αυτόθροα και μπορεί να εφαρμοστεί και αναδρομικά, δηλ. ακόμη και σε σχέση με καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη επιβληθεί.

Την τροπολογία καταθέτουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Τροπολογία της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, για το κώλυμα εκλογιμότητας προσώπων που έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης


Τροπολογία κατέθεσε και το Κίνημα Αλλαγής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών  με θέμα: Κώλυμα εκλογιμότητας προσώπων που έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απαγόρευση ανακήρυξης συνδυασμού κόμματος όπου συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και της δημόσιας τάξης.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top